همشهری آنلاین: در حالی که فصل اول «زخم کاری» با اقبال عمومی مواجه شد، فصل دوم این سریال از همان قسمت اول، بیشتر با انتقاد همراه شد تا تحسین؛ سریالی که داستان جذاب و پرکششی برای تعریف کردن نداشت و از مهمترین برگ برنده فصل اول، جواد عزتی، با خست استفاده کرد. نکته عجیبتر، واکنشهای مهدویان و فیلمنامهنویس بود که پس از پایان پخش فصل دوم، تا توانستند منتقدان سریال را نواختند.
کارگردانی که نوشتن و بازیگری را تجربه کرد
هشت قسمت فصل دوم «زخم کاری» آنقدرها به دل مخاطبانی که فصل اول را با اشتیاق دنبال میکردند، ننشست. در فصل دوم، مهدویان خودش در مقام نویسنده، دست به قلم شده و در جایی هم خواسته بازیگری را تجربه کند، اما حضورش در یک سکانس، باعث نقدهای زیادی شده است. مهدویان موفق فیلمهای سینمایی این بار در فصل دوم موفق نبود و تنها کاری که کرد، بازگشت جواد عزتی به فصل سوم «زخم کاری» بود؛ کاری که بهنظر بعد از ۸ قسمت و انتظار مخاطب، دیگر اتفاق افتاد.
لوکیشن؛ قبرستان
مهدویان در فصل دوم که عنوان شد براساس نمایشنامه «هملت» شکسپیر است، شروع به خلق شخصیت کرد؛ در هر قسمت شخصیتی نابود میشد و بعد یک شخصیت جدید خلق میشد. ۸ قسمتی که در بیشترین سکانسها با جزئیات تمام در قبرستان ضبط شده بود. صحنههایی که شاید در روزگار امروز برای مخاطب امروز تماشایش جذاب نباشد.
حسینیزاد با مهدویان ملاقات داشت
بعد از نقدهایی که به سریال شده، محمود حسینیزاد، نویسنده رمان «بیست زخم کاری» ادعا کرده که وقتی محمدحسین مهدویان به او زنگ زده، این کارگردان را با سعید روستایی اشتباه گرفته و برای همین اجازه ساخت رمانش را داده است. این در حالی است که حسینیزاد در گفتوگویش با همشهری عنوان کرده بود که جلسه حضوری و ۲ ساعته با مهدویان داشته است!
بازیهایی که چنگی به دل نمیزند
شاید خیلی از تماشاگران فصل دوم از بازی مهران غفوریان در نقش «شفاعت» خوششان آمده، اما دیگر نقشهای بازیگران این فصل پرشخصیت چنگی به دل نمیزند؛ از رعنا آزادیور که توانست در فصل اول موفق باشد تا فصل دوم تا کامبیز دیرباز و الهه حصاری، مهراوه شریفینیا و ... بازیهای خستهکننده و ژستگرفتنهای بدون حساب و کتاب و عدمهماهنگی با نقشی که داشتند. الناز ملک در بازیهایش همان آیسان سریال «سقوط» بود و دیگر بازیگران هم به جای بازیهای خوب بیشتر مشغول جیغ و داد کشیدن بودند.
یک «هملت» ضعیف
بهنظر میرسد فیلمنامه فصل دوم از روی نمایشنامه هملت، مثله مثله شده بود. یکی از ضعفهای فصل دوم نبود مالک مالکی بود، حضور عزتی در نقش مالک به چند سکانس خلاصه شده که بهنظر در فیلمنامه به این نقش به خوبی پرداخته نشده بود و شاید فیلمنامهنویس پرداخت به این نقش را برای فصل سوم نگه داشته است، اما در مقابل میثم مالکی بود که در یک فصل بدون قهرمان، سعی داشت نقش قهرمان را بازی کند، اما مالکی هم نتوانست هملت را در سریال جلو ببرد و نقش یک قهرمان را بازی کند.
کامنتهایی برای یک کارگردان
بعد از آخرین قسمت «زخم کاری» مهدویان از آمار تماشاگران در قسمت پایانی «زخم کاری» گفت و توضیحی درباره فصل سوم داد؛ این در حالی بود که بیش از ۲ هزار کامنت از نقد، زیر پست این کارگردان دیده شد. با این حال مهدویان در جایی از متنش نوشت: این اعداد و ارقام واقعیتی را در خود پنهان کردهاند. اینکه شما هرگز و در هیچ مقطعی نتوانستهاید از تماشای زخم کاری بگذرید. شما نتوانستید جمعهها بر وسوسه دیدن زخم کاری غلبه کنید و نادیدهاش بگیرید. گاهی عصبانی شدید، غر زدید، گله کردید، حتی بعضیهایتان فحش دادید اما ... واقعیت این است که هر هفته بیشتر از هفته قبل تماشایش کردید؛ این چالش ما با شماست.
مالک مالکی؛ برنده فصل سوم میشود؟
همیشه تجربه تولید و نمایش سریالهای فصلی، مطلوب نیست و تجربه نشان داده که سریالهایی که در فصل اول موفق هستند، در فصلهای بعدی شاید نتوانند موفقیت بیشتری بهدست بیاورند. حالا مهدویان دست به تولید فصل سوم این سریال زده و نقطه اوج آن میتواند بازگشت «جواد عزتی» باشد. فصلی که بیشترین شخصیتهایش در فصل دوم حذف شده و باید دید مهدویان فصل سوم را چگونه به سرانجام میرساند و آیا تماشاگر «زخم کاری» این بار رضایتش جلب میشود؟
نظر شما